Werken met lange sluitertijden

Al een hele tijd stond het werken met lange sluitertijden op mijn wensenlijst. Er bleek een prachtige locatie vlak om de hoek te liggen en een stormachtige dag met mooie wolkenluchten was dan ook het uitgelezen moment om er een begin mee te maken.

Voordeuren in Middelburg

Tijdens mijn bezoek aan Middelburg vielen de prachtige voordeuren mij op. De huizen hebben daar in plaats van een huisnummer de meest prachtige namen. Hoe leuk is het om te zeggen, "ik woon in De Brandewijnketel". Klinkt toch veel beter dan, "ik woon op nummer 12".

In herinnering aan...

Het maken van een portret van personen die ons dierbaar zijn, is een manier om de herinnering aan hen te bewaren. Maar ook met het maken van een foto van de spullen die ons aan deze bijzondere mensen doen herinneren, hebben we een portret van hen waar we afscheid van hebben moeten nemen.

Ragfijn

Een serie foto's die laat zien dat de winter ook teerheid in zich heeft.

 

Hoog water

De ondergelopen uiterwaarden van de Waal bij Zaltbommel bij zonsondergang.

Lente

De komst van de lente heb ik gevierd met het maken van close-up opnames van de typische lente bloeiers; blauwe druif, krokus, narcis en de tulp.  

Onderweg naar...

De provincie Friesland is vooral bekend van zijn mooie meren, maar rijdend door Friesland inspireerde de ruimte en vrijheid van deze provincie mij tot het maken van deze serie foto's.

Gekruid

De kruidnagel, steranijs en het kaneelstokje heb ik eens van dichterbij bekeken. En dan ontdek je de prachtige structuur die deze specerijen hebben.

Langs De Waal

Zonsondergang langs de rivier De Waal bij Opijnen in de Betuwe.