Welkom op mijn website!

 

Wat fijn dat je mijn website bezoekt! Ik zal mij kort aan je voorstellen.

 

Fotograferen is heel lang een hobby voor mij geweest. Als tiener kreeg ik van mijn ouders mijn eerste analoge camera waarmee al onze vakanties werden vastgelegd. Deze werd vele jaren later ingeruild voor een digitaal exemplaar en daarmee kwam ook het verlangen om meer over fotografie te leren. Ik besloot om de opleiding voor vakfotograaf te gaan volgen aan de Fotovakschool.

 

Tijdens deze opleiding ben ik geschoold op alle gebieden van de fotografie. Maar mijn interesse is de natuurfotografie waarmee ik ook ben afgestudeerd. Al tijdens de opleiding kwam ik er achter dat een "gewone" scherpe, fotografisch correcte foto voor mij niet voldoende was. De foto die in mijn hoofd zit moet iets extra's hebben. Het heeft nog heel wat experimenteren gekost voordat ik mijn eigen stijl had gevonden en een beeldend kunstenaar met fotocamera werd.

 

Het veranderende licht van de seizoenen, de vorm van bomen en planten, de sfeer van een locatie waar ik ben zijn voor mij allemaal bronnen van inspiratie voor een creatieve fine art foto.

 

Een scherpe foto is voor mij niet het uitgangspunt. Mijn stijl wordt gekenmerkt door het toepassen van creatieve technieken met en in mijn camera om een foto te maken die laat zien wat ik ervaar bij het onderwerp op de afbeelding. Ik stel mijzelf bij iedere foto de vraag waarom ik nou juist dat onderwerp wil fotograferen. Het antwoord op die vraag laat ik tot uiting komen in de afbeelding. De gemaakte foto vormt de basis voor een schilderachtige weergave van de realiteit.

 

Spreekt mijn werk je aan en wil jij een unieke afbeelding aan je muur hangen neem vrijblijvend contact met mij op via info@hebfotografie of 06-11885225.

 

Erna Böhre